SEO – Bli synlig på nettet


SEO – Hva betyr det?

SEO står for begrepet “search engine optimization” og betyr søkemotoroptimalisering på norsk. Det er i korte trekk hva nettsider forteller søkemotorer som Google og Bing hva de skal lete etter og hvilke søkeord man vil at de ska tilknytte til nettstedet. Hvis man skal gjøre SEO skikkelig starter det med grundige analyser fra konkurrenter og bransjekunnskap. Det er mange grunnleggende regler man skal gå igjennom på hver enkelt side på en nettside. Les mer om disse basics-reglene her.


SEO og mobilbruk

Før 21. april 2015 hadde ikke mobilbruken av nettsteder noe særlig påvirkningskraft på rangeringer i søkemotorene. Dette gjorde Google om på og nå rangeres sider som er mobiltilpassede høyere enn sider uten mobiltilpassning. Ikke så rart at SEO og mobilbruk ble en så viktig faktor for rangering – rundt 70-80% av alle søk og bruk av internett skjer på en mobil enhet. Skal du f.eks ha tak i en gulvsliper i Trondheim og søker “gulvsliping trondheim” er det enklere å finne telefonen og ringe fra en knapp på hjemmesiden.FÅ HJELP TIL Å BLI BEDRE SETT PÅ NETT

Jo fortere vi kommer i gang – jo fortere vil din rangering bedres. 

KONTAKT OSS I DAG

BEDRE SEO VED RASK LASTETID

Google har et eget verktøy for å sjekke om en nettside er rask og brukervennlig. Dette er et av verktøyene for å analysere og optimalisere en nettside så godt det er mulig i forhold til behovet av design og funksjoner. Her skal man sjekke at bilder er komprimert ned til siste pixel uten at det går ut over bildekvalitet og komprimerer avanserte og kompliserte systemer ned til renskrevne og enkle HTML-sider. Sjekk din bedrifts nettside for lastetid – det er sikkert noe vi kan hjelpe til med når det gjelder dette.

BLI SYNLIG I DAG

SEO er livsviktig for en nettsides tilstedeværelse og relevanse i dag. Uten god SEO vil mest sannsynligvis en side forsvinne i cyber-drømmeland hvor ingen ser den. Det finnes midlertidige snarveier for SEO slik som betalte annonseringer som gir topp-plasseringer i søkefeltene, men disse koster jo en del penger og over lengre tid vil det fort bli veldig kostbart. Da er det bedre å investere i en god SEO-innsats for å optimalisere nettstedet ditt en gang for alle. Da rangerer man høyt og hvert klikk på siden er gratis for alltid!


Ta vår SEO-test her


SEO TEST
seo